in ,

U Novom Šeheru zapaljena zastava Bosne i Hercegovine

Nepoznati počinioci zapalili su državnu zastavu u Novom Šeheru kod Maglaja u noći s petka na subotu, javljeno je istražnim organima.

Zastava dimenzija 11×5 metara, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, postavljena je na privatni stambeno-poslovni objekt u centru Novog Šehera
Policijskoj stanici Maglaj slučaj je prijavljen nešto iza 4 sata.

– Uviđaj je završen, a poduzimaju se sve aktivnosti na rasvjetljavanju cijelog slučaja – saopćila nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK. Ovaj gnusni čin naišao je na brojne osude ne samo mještana Novog Šehera nego i cijele općine Maglaj, pa i šire.

Jasminko Kapić, mještanin Novog Šehera i poslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ogorčen zbog cijelog slučaja, naglasio je da je ovo udar na cijelu državu.

– Nezamislivo je da neko usred zemlje i na Dan nezavisnosti zapali državnu zastavu. Kao delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, sigurno je da ću istrajati da se ovaj slučaj ne zataška, a od policije očekujem da radi svoj posao i otkrije počinioce. Postoje snimci sigurnosnih kamera na obližnjim objektima, što će sigurno pomoći u otkrivanju počinilaca, postoje i svjedoci koji su vidjeli parkiran automobil. Samo policija neka radi svoj posao – rekao nam je Kapić u razgovoru.
Inače, novošehersko područje naseljavaju mještani hrvatske i bošnjačke nacionalnosti koji su se nakon progona 1993. godine vratili svojim kućama poslije okončanja ratnih sukoba.

– Težak je ovo vandalski čin, na Dan nezavisnosti zapaliti bh. zastavu. Ovo negativno utječe i na suživot mještana ovoga kraja, jer se radi o povratničkom naselju. Ovo je i udar na suverenitet Bosne i Hercegovine. Nadam se da će se snimci videonadzora iskoristiti u cilju što bržeg otkrivanja počnilaca ovog čina i da se cijeli slučaj što prije procesuira – kazao nam je Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik.

Na društvenim mrežama već su upućeni pozivi mještanima da sada na svoje kuće obavezno istaknu zastavu Bosne i Hercegovine.

(Avaz.ba)

Trump i Putin su se dogovorili oko BiH

Objavljeni detalji hapšenja. Čudesna priča najtraženijeg plaćenog ubice na Balkanu