A Jelena se samo smije! Zahvaljujući Vranješu zarađuje DUPLO više, a tek kad vidite koliko dobije od “Granda”!

Posljednjih nekoliko mjeseci novine su bile prepune Jelene Karleuše, prvo zbog skandala s Ognjenom Vranješom, a onda zbog sukoba s vlasnikom Pink televizije Željkom Mitrovićem.

A Karleuši zbog toga samo raste cijena nastupa.
– Donedavno je nastupala za osam do deset hiljada eura, a sad bez problema može tražiti i do 15 hiljada – pišu srbijanski mediji o Jeleninom “usponu”.

Iako je u karijeri zaradila pozamašnu svotu, neki nagađaju i više od deset miliona eura, Karleuša nije pretjerano zainteresirana za širenje svog biznisa izvan pjevačkih voda. Nije, kao druge kolegice s estrade, pokrenula vlastiti brend odjeće, cipela, nakita, parfema, a nije ni nešto “jaka” s nekretninama.

Više je ptica selica. Nedavno je sa suprugom Duškom Tošićem kupila vilu bivšeg sjajnog nogometaša Dragana Stojkovića Piksija za 2,5 miliona eura, a ostatak godine provodi u mjestima gdje nastupa te često “skokne” kod supruga Duška Tošića, koji novac zarađuje u Kini.

I to dobar novac. Njegov ugovor s Guangžouom jedan je od najvećih u ligi te, prema njemu, Duško godišnje zaradi čak 14 miliona eura.

– Ja ne kupujem stanove, samo vile, sve skuplje od dva miliona dolara, nemojte me omalovažavati – poručila je u svom stilu Jelena nedavno, a potom savjetovala svima da “barem jednom u životu odu na Maldive – kako bi se zaista odmorili.
Osim od pjevanja, dobar novac zarađuje radeći u žiriju šoua “Zvezde Granda”. Po jednoj sezoni, pišu srbijanski mediji, Jelena “digne” i do 300.000 eura. A sav taj novac, zapravo većinu njega, Karleuša troši na luksuzna putovanja i skupocjenu garderobu. U jednom televizijskom prilogu pohvalila se svojim ormarom, u kojem su oni stručnog oka primijetili cipele u vrijednosti od 100.000 eura. “Louis Vuitton”, “Chanel”, “Fendi”, “Louboutin”, “Gucci”… Njen ormar pun je najskupljih brendova. Kako pjeva splitski reper Krešo Bengalka u svojoj pjesmi, Jelena “Na sebi ne štedi”. Nikad se neće dvaput pojaviti u istoj kombinaciji na nastupima.

– Nije teško idejno, koliko finansijski, imam jako puno pojavljivanja po medijima – požalila se pjevačica u jednom intervjuu.