Ako niste pratili Zmajeve protiv SAD-a? Pogledajte gol i najvažnije detalje s utakmice

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena u prijateljskom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 1:0, a naš tim je gol primio u samom finišu meča.

Reprezentacija BiH sastavljena od igrača iz Premijer lige otputovala je u Los Angeles kako bi omjerila snage s Amerikancima, i to igračima koji većinom igraju u tamošnjoj MLS ligi, a u takvim okolnostima bh. nogometaši su se sasvim solidno snašli.

Iako je SAD bio bolji tim i imao više šansi, crveni karton Amara Begića u prvom poluvremenu imao je ogroman utjecaj na dalji tok utakmice i svakako da je naš tim s igračem manje znatno izgubio šanse da u drugom poluvremenu pokaže napadački potencijal.

Jasno, naš tim se morao povući i konstantno braniti od napada domaćeg tima, a iako se činilo da ćemo uspjeti izvući remi, na kraju smo primili gol i izgubili ovaj meč.

Golman Dizdarević loše brani šut s distance, a Cole Bassett natrčava na odbijenu loptu i šalje je u mrežu reprezentacije BiH. Duel je završen minimalnom pobjedom domaćina rezultatom 1:0.

Naredna iskušenja reprezentativci BiH imat će u junu mjesecu kad kreće treća sezona Lige nacija. Zmajevi će igrati drugi po jačini rang u Ligi nacija, a rivali u grupi bit će nam Finska, Crna Gora i Rumunija – javlja Klix.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.