Švedska i BiH

Aktivnosti Bosanaca i Hercegovaca u Švedskoj: Ovo bi vas moglo zanimati

Posljednje Vijesti

Predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Stockholmu Edin Ljutović, I sekretar i Emir Avdić, konzularni agent, kao gosti prisustvovaće 27. godišnjoj skupštini Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj, 24. marta 2018. godine u Malmö, u prostorijama udruženja ”Bosanska Krajina”, saopćeno je BHRF – Savez BH udruženja u Švedskoj.

”Isto tako želimo vas informirati da ćemo biti na raspolaganju bh. građanima koji posjeduje važeće bosanskohercegovačke dokumente pasoš ili ličnu kartu da će biti u prilici ovjeriti punomoć, izjavu, ovjeru kopije, kao i informacije oko konzularnih pitanja”, saopćeno je.

S tim u vezi vas molimo ako ste u prilici da informirate predstavnika udruženja ”Bosanska Krajina” o gore navedenom.

Kontakt telefon Edin Ljutović: 072 869 41 97, saopćeno je iz ovog Udruženja u Švedskoj. Inače u Švedskoj živi veliki broj građana bh. porijekla. Prema zvaničnim podacima, u Kraljevini Švedskoj živi oko 80.000 osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine, uključujući potomke bh. iseljenika rođene u Švedskoj, odnosno drugu i treću generaciju bh. migranata, koji prema brojnosti spadaju u treću imigrantsku grupu u toj zemlji.

Većina ih je stekla švedsko državljanstvo oko 50.000 jer je Švedska jedna od zemalja sa kojom je BiH potpisala bilateralni Sporazum o dvojnom državljanstvu.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.