Džemat Augsburg

Aktivnosti Bošnjaka u Augsburgu

Posljednje Vijesti

U mektebu IF Augsburg u mektebskoj 2017/18 godini je planirano održavanje pet praktičnih časova mektebske pouke. Na svakom času je planirano da se demonstrira klanjanje po jednog dnevnog namaza.

10.12.2017 je praktično pokazano uzimanje abdesta i klanjanje sabah namaza. Topčagić Amer je demonstrirao ispravnost i tačnost klanjanja namaza, i ostalima pokazao kako se ispravno obavlja sabah namaz, saopšteno je iz Džemata u Augsburgu.

Drugi čas je održan danas kada je održan čas o podne namazu. Teoriju, nijjete i raspored sura su objasnili polaznici Lupić Nedim i Gušić Salkan koji su i po rasporedu svojih mektebskih obaveza imali da nauče podne namaz. Praktični dio je pokazao Bahrudin ef.

Kuriozitet je da se ovome času nisu pridružila samo djeca već nakon što su primjetili da se govori o namazu, sve prisutne džematlije došle i prisustvovale času. Tako se spontano stvorila prelijepa atmosfera u prepunoj džamiji i sudeći prema reakcijama, ovaj skup je ostavio predivne utiske. Vidimo se uskoro na “ikindiji namazu”, saopšteno je.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.