in ,

Aktivnosti u Bosanskom Islamskom Centru Bowling Green

BiH - SAD
BiH - SAD

Povodom 12. rebiu-l-evvela, tačnije dan poslije toga, u subotu, 2. decembra 2017. u džematu Bosanski Islamski Centar – Bowling Green, organizovana je mevludska svečanost. Program je izveo mektebski hor džemata Bosanski Islamski Centar sa imamom Muamer ef. Šljivićem, saopštila je Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Učile su se ilahije i kaside, mevlud, salavati, recitovale recitacije o Muhammedu, a.s., njegovom rođenju, mladosti i poslanstvu, o ljepoti naše vjere Islama, o značaju odgoja i mekteba.

Brojne prisutne džematlije su uživale slušajući milozvučne dječije glasiće, a posebno im se svidjela patriotska kasida “Devet heroja”. Bilo je to svojevrsno obećanje da će i ova – nova generacija, ako Bog da, učiti i čuvati Islam i domovinu u srcu.

Poslije proučenog mevluda servirana je večera za sve prisutne, a mektebska raja je dobila i balone na kojima je pisalo: “ti si ruža džennetska”, “Mevlud-i-šerif”, “Jedna si jedina – BiH” itd.

Molimo Allaha, dž.š., da bude zadovoljan sa našim djelima i oprosti nam grijehe, da ukabuli i u sevab upiše naš trud, da uputi i čuva nas, naše porodice, džemate, domovinu i cijeli islamski ummet, saopšteno je.

Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda, a.s.!
Allahumme salli ve sellim ala sejjidina ve nebijjina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi edžmein!

Dodik i Čović

Iznenadan susret Dodika i Čovića u Banjaluci, zabilježeno i nešto dosad neviđeno

Zaključci sa sastanka u Stuttgartu

Zaključci sa sastanka u Stuttgartu