Uskoro zvanična odluka: Uvodi se policijski sat u BiH, odluka vjerovatno stupa na snagu sutra!

Kako bhdijaspora.net nezvanično saznaje od sutra navečer i zvanično bi trebala stupiti na snagu odluka o policijskom satu. Bit će zabranjeno kretanje između 20.00 i 05.00 sati navečer.

Federalnom štabu civilne zaštite upućena je preporuka za uvođenje policijskog sata na teritoriji Federaciji Bosne i Hercegovine.

Preporuka za uvođenje zabrane kretanja poslana je na adrese Jelke Miličević, ministrica i zamjenica premijera FBiH i Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite.

“Poštovani, na zahtjev premijera Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Fadila Novalića, nakon detaljne sigurnosne procjene, cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih korona virusom (COVID-19) kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predlažem uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 20,00 (navečer) do 5,00 sati (ujutro). Zabrana kretanja bi stupila na snagu večeras, 21. 3. 2020. godine (u 20,00 sati) i trajala bi do daljnjeg”, stoji u prijedlogu federlanog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare.

Član Predsjedništva Milorad Dodik rekao je da se u bh. entitetu RS od 20 sati do pet ujutro uvodi zabrana kretanja za sve građane.

Taj policijski sat se uvodi od večeras, jer je neophodan zbog, kako je dodao, neodgovornih pojedinaca u vrijeme epidemije koronavirusom.