Amazon tokom praznika zaposlio 250.000 ljudi

Američka kompanija Amazon, gigant u online trgovini, javnosti je otkrila kako je u cijelom svijetu zaposlila više od 250.000 ljudi sa “punim i skraćenim radnim vremenom” tokom sezone novogodišnjih praznika.
Riječ je o širenju mreže ove kompanije i popunjavanja radnih mjesta u skladištima i sistemu dostave. Amazon je naveo i to da je već ostvario rekordnu prodaju nekoliko desetina miliona proizvoda, ali nije naveo detalje.

“Ova praznična sezona bila je najbolja do sada, a sve zahvaljujući našim kupcima i zaposlenima širom svijeta”, kratko je prokomentarisao izvršni direktor i osnivač Jeff Bezos.

Amazon broji oko 800 privatnih dobavljača robe koji imaju oko 75.000 zaposlenih vozača širom SAD-a. Iz ove kompanije nisu govorili o konkretnim podacima o prazničnoj ponudi, ali su naveli kako je riječ o rekordnoj brojci i milijardama naručene robe širom svijeta, uključujući desetine miliona uređaja marke Amazon.

Ta kompanija ima 750.000 zaposlenih u svijetu. U SAD-u ima 150 distributivnih centara u kojima je zaposleno 90.000 ljudi, saradnika ogranka Amazon Logistics.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.