Amerikanci naoružavaju Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte šta su poklonili SIPA-i!

Oprema će u značajnoj mjeri doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma, a time i povećati efikasnost rada SIPA-e

U okviru Programa pomoći Ministarstva vanjskih poslova SAD u oblasti borbe protiv terorizma (ATA), Ambasada SAD u BiH donirala je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) specijalnu informatičku opremu koja će se koristiti prilikom istraga i prikupljanja i evidentiranja dokaza u borbi protiv terorizma.
Opremu je uručio ataše za sigurnost u Ambasadi SAD u BiH Filip Nazelrod sa saradnicima, koji su danas posjetili Državnu agenciju za istrage i zaštitu.

“U periodu od 18. marta do 20. septembra ove godine, u okviru navedenog programa, održano je više obuka iz oblasti borbe protiv terorizma kojima su, osim SIPA-e, prisustvovali i pripadnici FMUP-a, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta BiH.

Polaznicima današnje završne obuke certifikate su uručili direktor SIPA-e Perica Stanić i ataše za sigurnost u Ambasadi SAD u BiH Filip Nazelrod”, navode iz SIPA-e.

Direktor Stanić zahvalio je za doniranu opremu. Naglasio je da će donirana oprema i, obukama osposobljeni kadrovi, u značajnoj mjeri doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma, a time i povećati efikasnost rada SIPA-e.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.