in , ,

Armenski premijer: “Reagujte ili ćete imati ponovo Turke pred Bečom”

Prema njegovim riječima, Turska je prebacila borce iz Sirije u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu

Armenski premijer Nikol Pashinyan izjavio je da su Armenija i enklava Nagorno-Karabah posljednje prepreke na putu ekspanzionizma Ankare.

“Ako međunarodna zajednica hitno ne interveniše, uskoro će vidjeti Turke pred vratima Beča, kao u 17. vijeku”, rekao je Pashinyan u intervjuu, objavljenom na stranici armenske vlade.

Prema njegovim riječima, Turska je prebacila borce iz Sirije u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu, kako bi pomogla Azerbejdžanu.

“Iz tog razloga, duž cijele linije fronta borba se vodi i protiv terorizma, gdje se civilizacija suprotstavlja barbarstvu. Neophodno je shvatiti prijetnju koju predstavljaju ekstremisti koji se nalaze u zoni vojnih operacija“, zaključio je armenski premijer.

On je dodao da je “opcija za eliminisanje te prijetnje” da međunarodna zajednica i evropske zemlje priznaju nezavisnost Nagorno-Karabaha.

Podsjećamo, razgovori šefova diplomatija Armenije i Azerbejdžana posvećeni ratu u Nagorno-Karabahu, počeli su u Moskvi, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Ti pregovori pod okriljem Kremlja daju nadu da bi moglo doći do prekida sukoba, koji su počeli 27. septembra. Obje strane su do sada odbijale sve pozive na prekid vatre.

Istovremeno, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da Armeniji daje “posljednju priliku” za mirno rješenje sukoba.

(N1)

Milorad Dodik šokiran saznanjem: “Šefik Džaferović mi je sve rekao…”

Saznala da je muž vara sa njenom sestrom pa mu se na poseban način osvetila