in ,

AVDO AVDIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU Koga brani Milan Tegeltija?

“Oni ne čine nikad, ni između dva Bajrama ni između dva Božića”

Tužilaštvo nije ispitalo nikoga, Marko Pandža je privremeno suspendovan, a Tužilaštvo ne želi ništa da napravi, to je njihov cilj – ne žele da saslušavaju svjedoke, kazao jeAvdo Avdić, novinar portala”Žurnal”, koji je objavio tekst pod naslovom “Predsjednik VSTV-a uhvaćen u korupciji: Milan Tegeltija trgovao krivičnim istragama!”
Avdić je u gostovanju na N1 kazao da je ispitan Nermin Alešević, koji je saslušan samo na okolnosti do objavljivanja snimka.

“Sve poslije toga – nije postavljeno niti jedno pitanje. Pandža nije saslušan, a puštena je informacija da je pozvan u Tužilaštvo. Oni hoće da prikažu da nešto rade, a ništa ne rade. Neka neko objasni javnosti šta znači formiranje spisa. To znači – vi meni pošaljete prijavu, ja je primim i stavim joj broj predmeta KTA i to je formiran predmet. Oni ne rade. To je samo davanje oznake predmetu, nakon toga Tužilaštvo nije podnijelo nijednu radnju”, izjavio je Avdić.

“Prema mojim informacijama, SIPA je trebala da obavi saslušanja Pandže i drugih inspektora koji su radili sa Aleševićem. Iako je to trebalo da se obavi do kraja ove sedmice – naloženo je da se uradi poslije Bajrama”, kazao je Avdić za N1.
On je kazao da čekanjem vjerskog praznika želi da se kupi vrijeme od nekih 7-8 dana, kako bi se mogle usaglasiti izjave.

“Oni ne čine nikad, ni između dva Bajrama ni između dva Božića”, dodao je.

Podsjećamo, objavljen je tekst – nakon kojeg je uslijedio i video snimak, za koji je Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a kazao da je to najbolji dokaz za njegov demantij koji je uputio.

“Da je kazao da je uzeo mito – bio bi u pritvoru. Ne možete očekivati od ljudi koji su uhvaćeni na djelu da će priznati. Malo njih će. Tegeltija ne brani ovdje samo sebe, nego kompletan pravosudni sistem”, poručio je Avdić

Nermin Turčinović: Moj brat Fehmin je ubijen!

Strava kod autobuske stanice u Doboju: Prolaznici u šoku posmatraju šta se događa, Hitna pomoć, mrtvozornik i policija na licu mjesta!