in ,

Bajramović promovisao knjigu u Sarajevu uz ogroman interes

Promocija knjige Bošnjački demokratski izazovi autora Džebraila Bajramovića održana je u Sarajevu, a interes publike bio je veliki.

Autori iz bh. dijaspore predstavljeni u Sarajevu

Promocija je održana u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke, a pored autora, o knjizi su govorili prof. dr. Muhamed Filipović, prof. dr. sc. Džemal Najetović i Ibrahim Osmanbašić.

Moderatorica je bila mr. Samira Demirović. Promociji su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz javnog života BiH: akademici, direktori, profesori, generali, oficiri, borci, umjetnici, političari, parlamentarci i predstavnici brojnih udruženja.

Druga knjiga

“Bošnjaci prije svega moraju promjeniti sebe da bi bili sposobni da mijenjaju bosanskohercegovačko društvo, a što podrazumijeva da Bošnjaci trebaju funkcionalno urediti političke stranke u sklopu kojih djeluju”, naglasio je Bajramović.

Ovo je njegova druga knjiga, prije nekoliko godina predstavio je knjigu ”Političko ponašanje”. Bajramović je dobitnik priznanja Zlatni ljiljan, a bio je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva na izborima 2014. godine.

Zbirka rukopisa Ferhat-pašine biblioteke proglašena nacionalnim dobrom BiH

Kakva je budućnost Konzuma u BiH?