in ,

Bakir Izetbegović bulazni o krkanluku svojih kadrova: Huso Ćesir nije napao čovjeka, nego kameru…

Bakir Izetbegović i Huso Ćesir
Bakir Izetbegović i Huso Ćesir

Lider SDA Bakir Izetbegović komentarisao je danas napad predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Huse Ćesira na fotografa Žurnala Adija Kebu koji se nalazio na radnom zadatku.

Izetbegović je napad okarakterisao kao “incident”, te kazao da Ćesir “nije napao čovjeka nego kameru”.
“Imali smo juče ili prekjuče icident, Huso Ćesir je napao kamermana. Ustvari on je napao kameru, nije dakle napao čovjeka, ali je otimao mu kameru, udarao po kameri. I onda se digla džefa, znate, sad svaki političar mora da se utrkuje u osudi Huse Ćesira. Naravno da ćemo i mi osuditi svaki vid nasilja, ali sada će tražiti da se čovjek isključuje iz stranke, da se sankcije. Kada novinari naprave sankcije i isključe iz udruženja novinara samo jednog takvog koji je u ovoj državi haosa itekako napravio u glavama ljudi, kojima istina nije sveta, koji uznemiravaju, koji u privatni život ljudi ulaze, svi mi znamo kako to funkcioniše, kakvog su nam jada napravili – kad takvog jednog isključe, onda ćemo i mi isključiti Husu Ćesira. Huso Ćesir je zaslužan čovjek, dakle, bio je dobar borac, bio je dobar SDA-ovac, i sada je, vodi to dobro, ali znate – iz dana u dan provokacije i popustili su mu živci i uradio je nešto što nije trebao uraditi”, kazao je Izetbegović.

Kebo je napadnut tokom obavljanja zadatka fotografirajući ulaz u firmu Bosnaplast, o čijem poslovanju je ovaj portal izvještavao. U trenutku nasrtaja Kebo se nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Pogledajte snimak napada.

Komšić i Jovanović

ŠOKANTNI DETALJI IZLAZE NA VIDJELO Čedomir Jovanović zbog Željka Komšića dobiva prijetnje smrću!

ŠTA JE OVO ODJEDNOM? Roma ponudila Džeku italijanskom velikanu!