Izetbegović, Fena

Bakir Izetbegović dao novi nadimak Miloradu Dodiku

Vijesti

Mnogo buke je izazvala današnja pres konferencija Bakira Izetbegovića na kojoj je rezimirao 2017. godinu, ali i izrekao nekoliko interesantnih izjava o kojima su brujali mediji u zemljama u okruženju.

No medijima je promakao jedan interesantan detaljčić koji se uskoro pojavio po portalskim forumima i na društvenim mrežama. Izetbegović je naime prvi put Milorada Dodika oslovio jednim nadimkom.

On ga je nazvao ”majstorom spina” što je svakako interesantno s obzirom na to da postoji dio javnosti koji upravo Izetbegovića naziva tim nadimkom.

Poruka i za Dačića

On je ocijenio da je protiv interesa BiH u ovoj godini najviše radio predsjednik RS Milorad Dodik, dodavši da je Dodik “majstor spina, koji kontroliše medije i bankarski sektor, te da on jako dobro živi”.

Bakir Izetbegović poslao je osim toga oštru poruku ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću koji je jučer govorio o eventualnom ratu na ovim prostorima.

Lider SDA je danas u Sarajevu rekao da Bosna i Bošnjaci nikad ratove nisu ni počinjali što je izazvalo erupciju oduševljenja u prostorijama SDA gdje je pres konferencija održana.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Bakir Izetbegović dao novi nadimak Miloradu Dodiku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.