in

Barcelona pronašla zamjenu za Luisa Suareza: Žele dovesti mašinu za golove vrijednu 300 miliona eura

Barcelona počinje razmišljati o životu nakon Luisa Suareza.

Španski mediji tvrde kako Katalonci žele u svojim redovima dovesti Kyliana Mbappea, ali ne sada, već za dvije sezone, kada, kako se nadaju na Nou Campu, mu malo padne cijena.

Luis Suarez ove je sezone zabio šest golova u osam utakmica koliko je odigrao za Barcelonu i ima potpuno povjerenje ljudi u klubu, no ima već i 32 godine i za očekivati je da će njegova razina padati u godinama koje dolaze. Zato je Barca već neko vrijeme u potrazi za njegovim nasljednikom, a Mundo Deportivo sada piše kako se Katalonci neće igrati kada je riječ o igraču koji bi trebao osigurati golove u godinama koje dolaze.

Suarez će u januaru proslaviti 33. rođendan, a ugovor sa španskim prvakom mu traje do 2021. godine i pitanje je hoće li potpisati novi. U Barceloni se nadaju kako bi baš u to vrijeme mogli dovesti Kyliana Mbappéa iz PSG-a koji bi tada trebao ući u zadnju godinu ugovora.

Mbappé ima samo 20 godina, a već sada je jedna od najvećih nogometnih zvijezda na svijetu. Za PSG je u 93 utakmice zabio 62 gola i upisao 34 asistencije, a prema nekim informacijama PSG ga ne želi pustiti ispod 300 milijuna eura.

Za njega su zainteresirani i Manchester City i Real Madrid pa je teško za povjerovati da će Mbappé ostati u Parizu još barem dva ili više prijelaznih rokova koliko bi ga Barcelona htjela čekati, no Katalonci se nadaju da će PSG smekšati činjenica da je mladi Francuz nezadovoljan u Parizu, kao i da će ga privući mogućnost igranja uz bok Lionelu Messiju.

Iz Turske stigla brutalna poruka Evropskoj uniji nakon koje odnosi vjerovatno nikada neće biti isti

Policija je izgleda pronašla krunski dokaz: Ko je ubio Lanu Bijedić?