Parlament BiH

Bh. parlamentarac šokirao statusom na Facebooku: Pa ovo nije normalno!

Vijesti

Najava nove kandidature prvog čovjeka Demokratske fronte Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dovela je do brojnih reakcija onih koji se u BiH smatraju ”legitimnim Hrvatima”. Posebno ”nenormalna” reakcija bila je hrvatskog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marija Karamatića.

“Ukoliko dođe do njegove kandidature, u što čisto sumnjam, očekujem da će to biti kraj ovog mutanta kojeg mi nazivamo domovinom, kojeg nam je nametnula međunarodna zajednica i nakon toga da nam ostaje samo mogućnost ili da tri naroda sjednu i naprave zemlju po svojim kriterijumima ili da se lijepo raziđemo, pozdravimo i završimo sa ovom agonijom”, naveo je Karamatić na Facebooku.

Jučer su reagovali i iz HDZ-a, tačnije potpredsjedik Federacije BiH Marinko Čavara.

“Njegovu kandidaturu možemo tumačiti kao rušenje temelja Bosne i Hercegovine i ponovno izrugivanje hrvatskom narodu. Svi oni koji na takav način licemjerno ponavljaju da su oni za BiH, a da neće dopustiti konstitutivnim narodima da biraju svoje predstavnike oni su najveći neprijatelji BiH i takav jedan ekstremizam nacionalizam jednog dijela bošnjačkih političkih stranaka komplicira situaciju u BiH, Srbe tjera u otcjepljenje, a Hrvate da rješenja traže u trećem entitetu”, odlučno je kazao Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ BiH.

Politički predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom godinama su spočitavali Komšiću mandate koje je osvojio zahvaljujući i bošnjačkim glasovima.

Zaista je nevjerovatno da ovakvi ljudi žive i to dobro žive na račun države koju ne vole, koju mrze. Ovo je zaista grozna poruka za sve one koji u ovo teško doba odlazaka iz naše zemlje, sigurno neće biti ohrabreni porukama lidera poput Karamatića. Bruka i sramota…

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.