Slijedi spektakl

Biće ludo i nezaboravno: Dočekali smo najveći bh. spektakl u Švicarskoj

Događaji Posljednje

Sve manje vremena ostalo je do jednog od najvećih bosanskohercegovačkih folklornih događaja u 2017. godini. Pripreme se lagano privode kraju, a organizatori iz Kulturno umjetničkog društvo Sevdah iz Oberentfeldena za BHDijaspora.net otkrivaju da će ova već peta po redu smotra biti najveća i najjača u regionu.

KUD Sevdah će dakle organizovati petu po redu tradicionalnu smotru folklora u Zofingenu, a kao i svake godine, i ove vas očekuju mnogobrojna folklorna društva iz svih krajeva kako iz Švicarske tako i iz okolnih zemalja, a naravno i iz Bosne i Hercegovine.

Na smotri održanoj 2016. godine učestvovalo je preko 650 učesnika. Organizator se nada i očekuje da će ove godine odziv biti još veći. Osim folkloraša, tu noć vas očekuju još mnogo drugih prigodnih sadržaja i iznenađenja po kojima je ovo sjajno društvo iz Oberentfeldena prepoznatljivo.

Poruka predsjednice Rendić

Na čelu se predsjednicom Sabinom Rendić i koreografom Asimom Mujalom, koji već pet godina zajedno prate KUD Sevdah, pripreme se privode kraju i sve se čini da ćemo uživati u velikom spektaklu, paradi tradicije i domoljublja u sred Švicarske. Iza organizatora je teška godina puna turbulencija, ali niko nije ni dozvolio da se bilo šta ispriječi na put ovim sjajnim ljudima.

”Biće ludi i nezaboravno, tu noć prate nas tri televizije, mnogi portali i dnevne novine iz Bosne i Hercegovine. Dođite, obećavam spektakl”, poručila je Rendić u kratkom razgovoru za BHDijaspora.net.

Zato pozivamo naše folkloraše, sponzore i sve ostale koji zele da uzmu učešće i da prate ovu manifestaciju 2. decembra tekuće godine u Zofingenu da se prijave. Za sve daljnje informacije na 0041796549690. Učešće na smotri uzela su društva iz Švicarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Holandije i Slovenije.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.