in

Biden želi što prije poništiti dvije ključne Trumpove odluke

Pobjednik američkih predsjedničkih izbora, Joe Biden, želi brzo poništiti nekoliko ključnih odluka Donalda Trumpa.

Biden je, podsjetimo, za vikend proglašen pobjednikom američkih predsjedničkih izbora. Iako se glasovi još uvijek broje, u ključnim državama njegova prednost je tolika da ju je Donaldu Trumpu nemoguće dostići. Sam Trump i dalje ne priznaje poraz te najavljuje pravnu borbu zbog, kako tvrdi bez ikakvih dokaza, izborne prevare.

Izabrani američki predsjednik Biden neće službeno postati predsjednik sve do inauguracije, koja bi se trebala održati 20. januara sljedeće godine, ali već su poznati njegovi prvi potezi.

U svom pobjedničkom govoru Biden je najavio da će danas imenovati radnu skupinu za borbu protiv epidemije korona virusa, koja će se sastojati od 12 znanstvenika. Upravo je epidemiju Biden u svom pobjedničkom govoru označio kao ključan problem kojim će se pozabaviti njegova administracija.

No, zanimljivo je da će Biden, čim preuzme Bijelu kuću, izdati više izvršnih uredbi kojima planira brzo poništiti neke od najkontroverznijih odluka Donalda Trumpa.

Svijet su posebno “šokirale” dvije odluke Donalda Trumpa u protekle četiri godine – ona o povlačenju SAD-a iz Pariškog sporazuma, kojem je cilj smanjiti štetne emisije kako bi se klimatske promjene stavile pod kakvu-takvu kontrolu, te odluka o povlačenju SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije, koju je donio usred pandemije koronavirusa.

BBC piše da će Biden, čim preuzme vlast, izvršnim uredbama poništiti obje te odluke, prenosi Index.

SIN OLIVERA MANDIĆA POSLAT U ZATVOR Odvratne je stvari radio

NE MOGU MU NIŠTA! Saša Popović spasio Lukasa od izvršitelja!