in ,

BiH dobila novog Zmaja: Ovo je baš veliko iznenađenje

Fudbalska reprezentacija BiH
Fudbalska reprezentacija BiH

Fudbalska reprezentacija BiH će u narednom periodu biti bogatija za još jednog igrača, a njegov dolazak u reprezentaciju sigurno će biti veliko iznenađenje. Nema dileme, ni navijači neće biti najsretniji.

Radi se o Muameru Tankoviću, napadaču koji je prije nekoliko godina odbio igrati za BiH i odlučio se za Švedsku, odigrao jedan meč za ovu zemlju i onda nestao s radara svih ljubitelja fudbala.

Hammarby je njegov klub danas što je veliki pad u karijeri nakon što je igrao za Fulham i Alkmar. Nije više onaj stari igrač, ali tako očito ne misli Meša Baždarević koji je obavio razgovore s Tankovićem.

”Pričao sam s Mehmedom Baždarevićem i N/FS BiH. Baždarević je dobar trener, ali moram igrati dobro da bih dobio poziv”, rekao je igrač.

A zašto bi selektor zvao nekog telefonom ako ga ne želi u reprezentaciji? Očito je plan da ga pozove za neko od narednih okupljanja. Biće to veoma interesantno pratiti.

Tanković je rođen u Norrköpingu 1995. godine. Veoma dobro je igrao za mlađe kategorije Švedske, a posjeduje sve uslove za nastup za BiH.

Alianz Arena

Fantastične vijesti iz bh. fudbalske baze u Koloradu

Kolinda Grabar Kitarović

Objavljen tajni plan Kolinde Grabar Kitarović za Bosnu i Hercegovinu: Sad je sve jasno