BiH ima ‘zlatnog dječaka’: Zabija u dresu reprezentacije i Ligi prvaka, statistika mu je zapanjujuća

BiH ima ‘zlatnog dječaka’: Zabija u dresu reprezentacije i Ligi prvaka, statistika mu je zapanjujuća…

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U19) izborila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EURO i to kao pobjednik svoje grupe.

Zmajevi su završili prvi sa sedam bodova, a iza sebe ostavili su selekcije Republike Irske, Crne Gore i Bugarske.

U ovim kvalifikacijama izdvojio se jedan fudbaler, a riječ je o napadaču Hajduka Filipu Čuiću o kojem se već priča široko u evropskm krugovima.

Čuić je sa tri gola i dvije asistencije bio među najkorisnijim fudbalerima prve runde kvalifikacija, a statistika u dresu juniorske selekcije BiH je maestralna. Na pet mečeva postigao je pet pogodaka.

Čuić dolazi iz fudbalske porodice, a stariji brat Mario igra za U21 selekciju Hrvatske – piše sportsport.ba.

U Hajduku su svjesni da je Filip jedan od najvrijednijih dragulja u njihovoj riznici, a toga bi trebali biti svjesni u NFSBiH i jednom od najtalenotvanijih napadača Evrope što prije pružiti šansu u seniroskoj konkurenciji.

Vratimo se na statistiku nevjerovatnog Čuića. Mladi napadač je ove sezone za juniore Hajduka odigrao osam utakmica i postigao čak 11 golova, što dovoljno govori.

Ne kriju u splitskom klubu da Čuića već stavljaju na radar mnogi evropski klubovi. Ove sezone je na tri utakmice omladinske Lige prvaka postigao pet pogodaka.

Filip Čuić je velika nada evropskog fudbala, statistike dovoljno govore, ali i partije koje pruža. Za Hajduk i BiH je u posljednja tri mjeseca odigrao 11 utakmica i postigao 14 golova.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.