in

Bila je najljepša manekenka Jugoslavije: Ovo je žena kojoj je posvećena kultna pjesma “Ostani đubre do kraja”

Prekinula vezu jer nikad nije mogla u potpunosti vjerovati Bori Čorbi

Biljana Nevajda bila je jedna od najljepših manekenki u Jugoslaviji. Plavokosa ljepotica kao model sedamdesetih radila je punom parom i bila jedna od najpopularnijih djevojaka u zemlji.

Popularnost i ljepota odvele su je do najvećih zvijezda u Jugi, a čim ju je upoznao, Bora Đorđević, frontmen grupe “Riblja čorba” fatalno se zaljubio u nju.

Zanosna plavuša je ipak brzo prekinula njihovu vezu jer mu, kako kaže, nikad nije mogla u potpunosti vjerovati.

Nakon prekida započela je vezu s jednim Sarajlijom te se zbog njega iz Beograda preselila u Sarajevo. Tada je nastala kultna pjesma “Ostani đubre do kraja” koju je Biljana čula prije nego što ju je “Riblja čorba” objavila na albumu Kost u grlu 1979. godine.

– Bila je večer. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem ga vidjeti, kad tamo… Baš kao u pjesmi: ‘Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’ (smijeh). Sjednemo za sto i on mi onako u dahu iz svoje čuvene bilježnice u koju je pisao stihove pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!’

– U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se svidjela pjesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopće me nije doticala”, rekla je Biljana za Telegraf.

Američki predsjednik je ubica?! Nicolas Maduro tvrdi da je Trump odobrio njegovo smaknuće, pokušava unajmiti snajperiste u Venezueli

Njemačka ti nudi sve… Sanel je “pobjegao” iz BiH, a sada omladini poručuje: “Ovdje ti ne treba rođak ili stranka za posao…”