in

Biznismen Refik Kurgaš osuđen na 7,5 godina zatvora zbog odnosa sa 13-godišnjom djevojčicom

Otac djevojčice radio je kod Kurgaša, a ona ga je zapazila na političkim skupovima.

Refik Kurgaš, biznismen i bivši predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) Zeničko-dobojskog kantona, osuđen je na sedam i po godina zatvora, saznaje Avaz.

Presuda je na Općinskom sudu u Zenici izrečena prekjučer, a Kurgaš je nepravomoćno osuđen zbog krivičnog djela spolni odnos s djetetom.

Podsjetimo, Kurgaš je uhapšen u martu 2017., dok je bio u društvu tada 13- godišnje djevojčice, koju je odranije poznavao. Kako se nezvanično saznaje, Kurgaš je dva puta imao spolni odnos s maloljetnom djevojčicom, a uhapšen je u tadašnjem restoranu motelu “Maredo” u Zenici.

Ovaj postupak konačno je, nakon više od tri godine, dobio sudski epilog, a Kurgašu je za djela za koja se teretio prijetila maksimalna kazna zatvora od osam godina.

Podsjetimo, već prilikom hapšenja Kurgaša odmah se oglasila Stranka demokratske aktivnosti, kazavši da je, ukoliko se dokaže ovo krivično djelo, Kurgaš završio političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.

– Stranka demokratske aktivnosti BiH po ovom će pitanju imati vrlo jasan stav koji ćemo bez ikakvog uvijanja iznijeti u javnost, jer smatramo da za ovakva nedjela ne smije postojati nikakav prag tolerancije – saopćili su tada iz A-SDA.

Kako se nezvanično saznaje, a budući da se Kurgaš branio sa slobode, on je sve vrijeme i dalje bio u kontaktu s maloljetnicom zbog koje je uhapšen. Navodno, živjeli su zajedno te se, nezvanično, čekaju zakonski osnovi da svoju vezu ozvaniče brakom.

Kako nezvanično saznaje Avaz, otac djevojčice radio je kod Kurgaša, a ona ga je zapazila na političkim skupovima. Otad datira njihovo poznanstvo, a koje je, kasnije, dokazano je sudskim postupkom, preraslo u intimno druženje.

Humani ljudi vratili mu osmjeh na lice: Otac sedmero djece dobio novi traktor

Neviđena tuga: Klanjana dženaza dječaku koji je preminuo u Neumu, prisustvovali i školski drugovi