in

Bojana Tomovića pretukla policija u Neumu jer je zapjevao “Bosanca”

Bojan Tomović je uputio apel svim normalnim ljudima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i ostalih krajeva svijeta da zaobilaze Neum.

Da ova regija još uvijek živi u mraku, kazuju i šokantne vijesti iz Neuma. Ovdje je lokalna policija pretukla društvo od desetak mladića i djevojaka iz Tuzle (mnogi od njih još uvijek nisu ni punoljetni, uglavnom su 2002. i 2003. godište), te pjevača Bojana Tomovića. Pretučen je i državljanin Srbije Boban Kalajdžić.

Još uvijek nema zvaničnog policijskog izvještaja, a pretučeni pjevač i tuzlanska mladost prikuplja medicinske nalaze da bi pokrenuli tužbu protiv policije koja ih je pendrekala.Nemile scene su se događale u utorak (11.8. 2020. godine) na after partiju, na šetalištu pored restorana “Galeb”.

Neopterećena i opuštena mladost pjevala je sa Bojanom sve velike hitove sa balkanskih prostora. U jednom trenutku zapjevali su i “Bosanca”, kojeg i Enes Begović koji ima vikendicu u Neumu, na ovim prostorima ne pjeva. Vedru atmosferu je prekinula dvojica policija; samo su uletjeli i počeli pendrekati društvo.

Pjesmu je zamijenila vriska djevojaka, koje su bile u pratnji svojih momaka, braće, prijatelja… Bile su to scene užasa, mlatili su sve redom, nemilice i žestoko.

-Kad sam na kraju pitao policajca “zašto to radite”, odgovorio mi je “Ne valja vam pjesma, ovo nije Bosna, tjerajte se odakle ste došli- – kaže šokirani i dobro premlaćeni Tomović. Ogorčen ovim postupkom neumske policije, Bojan Tomović je uputio apel svim normalnim ljudima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i ostalih krajeva svijeta da zaobilaze Neum. On je, između ostalog, napisao i ovo:

-Sinoć me je policija u Neumu tukla pendrecima zato što sam, zamislite, u sred države Bosne i Hercegovine otpjevao pjesmu “Bosanac”. Pretukli su i mog menadžera iz Srbije Boban Kalajdžića kao i desetak momaka i djevojaka– poručio je.

Voditeljici se desilo nešto nevjerovatno tokom emisije, a ona je ostala potpuno mirna

Načelnik Žepča Mato Zovko pozitivan na COVID-19