Bosanac je rođen 29. februara 1972., ali sljedeće godine slavi tek 12. rođendan

Darko Dakić, jedno od “prijestupne djece”…

Šale u vezi s datumom rođenja prate i šaljivi pokloni pa tako ovaj 46-godišnjak za rođendane dobiva igračke, knjige za prvi razred osnovne škole i predškolsko…
Prijedorčanin Darko Dakić, rođen 29. februara prijestupne 1972. godine, tek će iduće gasiti svjećice na rođendanskoj torti, i to 12. Reklo bi se zauvijek mlad, a godine po zvaničnim rođendanima nerijetko u šali komentiraju i prijatelji.

– Kad kažem koliko imam tih godina, obično ide ono: “Lijepo si nam napredovao, a tek peti razred” – s osmijehom kaže Darko, jedno od “prijestupne djece”, kako nazivaju one rođene 29. februara.

Zajedničko slavlje

Šaljive opaske prate i šaljivi pokloni pa je tako ovaj 46-godišnjak za rođendane dobivao igračke, knjige za prvi razred osnovne škole i predškolsko, i to u vrijeme kad je bio uveliko punoljetan. U Prijedoru, prema njegovim riječima, postoji još nekoliko “sretenika” poput njega. Prije dvanaest godina, sve ih je okupilo zajedničko rođendansko slavlje.

– Bio nas je pet-šest. Imali smo i veliku tortu. I bilo je baš lijepo, ali se poslije nismo više okupljali. Svako je, valjda, slavio za sebe. A mene drugari već prozivaju za naredno rođendansko slavlje. Ono uvijek ide s Olimpijadom pa tako ispada da sam olimpijsko dijete, pravi olimpijac – kaže Darko i dodaje da odavno ne slavi, kako ih naziva, “male” rođendane, one 28. februara ili 1. marta, ali da za “velike”, uz veliko društvo, obavezno pravi i dobre fešte.

Posebni ljudi

Darko je otac tri sina. Kroz smijeh kaže da ga je najstariji sin, sada 15-godišnjak, po godinama već “prešišao”.

– Smiješno mu je kad kažem da slavim dvanaesti rođendan. Sve mi je to simpatično, a još simpatičnije je kad mi zbog datuma rođenja kažu da sam sretnik. Navodno smo posebni, a i rođendan možemo da slavimo kad poželimo. Nisam ja birao kad ću da se rodim, mada se ne mogu požaliti. Sreća su porodica, tri sina… Meni se, uglavnom, ostvarilo sve što sam želio – kaže Darko, koji se u životu bavi ugostiteljstvom i sportom.
U školu sa dvije, unuci sa 15

Rođeni 29. februara u školske klupe sjedaju sa dvije godine, a punoljetni postaju sa četiri i po. Sa samo 15 neki od njih su bake i djedovi. Prema nekim pokazateljima, Darko Dakić jedan je od pet miliona ljudi koji su rođeni na ovaj datum.

– Poznate ličnosti rođene na ovaj dan su Mel Gibson, Sandra Bulok, Kristina Agiljera… i Darko Dakić – u šali i sa širokom osmijehom kaže ovaj Prijedorčanin – prenosi Avaz.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.