Bosanac preživio skok s trećeg sprata zgrade: “Zakoračio je i bacio se… Letio je zgrčen prema naprijed. Strašna scena, noge su mi se odsjekle!”

Ilustracija
Ilustracija

Prava drama odigrala se nakon što je M. S. pokušao izvršiti samoubistvo tako što je skočio sa trećeg sprata zgrade u Bosanskoj ulici u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u C-fazi.

Šetao psa
Kako je potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, muškarac je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Prema posljednjim informacijama, zadobio je teške povrede, ali je van životne opasnosti.

Njegovom očajničkom činu svjedočio je stanovnik Alipašinog Polja, koji nije želio otkrivati identitet. Prema njegovim riječima, šetao je psa u obližnjem parku kad je ugledao muškarca na prozoru.

– Zakoračio je i bacio se… Letio je zgrčen prema naprijed. Strašna scena, noge su mi se odsjekle – kaže sagovornik.
Htio da ustane

– Nisam odmah mogao potrefiti brojeve, ruke su mi se tresle… Evo, i sada, stomak mi se okreće… Dok sam pozivao policiju vidio sam da muškarac pokušava ustati. Gornji dio tijela se odvajao od zemlje. Ubrzo su došli policija i Hitna pomoć i dalje nisam imao snage da gledam potresne scene – zaključio je sagovornik.