in

Bosanac pronašao suprugu i njenog ljubavnika u krevetu, svirepo ih likvidirao, pa zaprepastio sve: „Da sam isplanirao ubistvo, ne bih išao sa sjekirom i nožem, ponio bih pušku!”

„Da sam isplanirao ubistvo, ne bih išao sa sjekirom i nožem, ponio bih pušku i ne bih ostavio sjekiru i nož, već bi ih pokupio, rekao je Alija Hrustić (50) iz Prijedora pred vijećem Vrhovnog suda RS.

On je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva sjekirom supruge Azre Hrustić (35) i njenog ljubavnika Envera Halilagića (41), koje je zatekao gole u spavaćoj sobi.
Vrhovni sud RS izrekao mu je kaznu od 30 godina zatvora na koju su se žalili i odbrana i tužilaštvo.

Hrustić je rekao da je volio svoju ženu i da je nije imao namjeru ubiti, kao i da je ranije od nje čuo da je Halilagić prijetio da će ga ubiti, a ispričao je da ima i noćne more i da sanja veoma neobične snove.

Jevto Janković, Hrustićev advokat, zatražio je ukidanje presude i dodjeljivanje predmeta banjalučkom Okružnom sudu te ponovno saslušanje Hrustićevog sina i vlasnice kuće u kojoj je počinjen zločin.

Tvrdi da je njegov klijent ubojstvo počinio iz afekta i gnjeva te da je bio neuračunjiv, a ne sa direktnim predumišljajem.
Istakao je da neko ko je počinio ubistvo sa 55 udaraca sjekirom i nožem ne može biti uračunjiv te tražio i ukidanje pritvora u kojem je Hrustić od maja 2017. godine.

Hrustić je, prema optužnici, do kuće u kojoj je počinjen zločin došao 27. maja 2017. da potraži sina, a Azru i Envera je zatekao gole u spavaćoj sobi.

U spomenutoj kući, koja se nalazi u naselju Srednji Jakupovci, kod Prijedora, Azra je radila kao pomoćnica.

Kada je u dvorištu primijetio Halilagićev auto, iz svog auta uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću, a u sobi je zatekao gole Azru i Envera, koje je odmah napao i ubio.
Nakon zločina otišao je u policiju da se prijavi, gdje je i uhapšen.
Prijedorski Okružni sud, u listopadu 2018. godine, Aliju Hrustića je osudio na 35 godina zatvora, a Vrhovni sud RS na 30 godina.

Tužilaštvo se žalilo na visinu kazne, jer smatra da je ona preniska.

Naučnici iz Hrvatske stigli u BIH i zabilježili vrlo neobičnu pojavu: “Apsolutno nikome nije jasno kako se ovi začuđujući oblaci uopšte formiraju…”

Džeko više ne želi da šuti: Znate šta su mu govorili dok je bio u BiH?