in , ,

Bosanka postigla ogroman uspjeh u Americi, sve je oduševila: Na najvećem takmičenju slastičara osvojila je šesto mjesto

Vildana Brkić-Bubalo iz Livna jedna je od 5.000 kuhara koji su učestvovali na takmičenju “The Greatest Baker”

Kada je davne 1999. godine došla u Ameriku, Vildana Brkić-Bubalo nije ni slutila da će ljubav prema pripremi slastica biti njen životni poziv. Danas, 21 godinu kasnije, Vildana je ušla u četvrtfinale najvećeg takmičenja slastičara u Americi.

Riječ je o svjetskom online takmičenju “The Gratest Baker”, na kojem je Vildana zauzela visoko šesto mjesto. O svojim iskustvima govorila je za Klix.

U Ameriku je stigla iz Livna.

– Već 21 godinu moja ljubav i moj posao je dekorater za torte. Na Facebooku sam jedan dan vidjela da postoji ovo takmičenje i odlučila da se prijavim. Morala sam popuniti svoje podatke, odgovoriti na nekoliko pitanja kao naprimjer zbog čega se želim prijaviti, poslati recept i fotografiju za jedan od mojih kolača, reći šta bih uradila ukoliko osvojim novac…, priča Vildana.

Pored obrasca, poslala je i nekoliko fotografija svojih kolača, a na takmičenju je učestvovalo 5.000 kuhara.

– Poenta je bila da se svaki dan glasa. Pokrenula sam svoje prijatelje, zamolila porodicu da me podrži i tako sam pomoću glasova ušla u četvrtfinale. Hvala svima za podršku. Moji deserti kojim sam se predstavila su bili jabukova pita i monte torta, ističe Brkić-Bubalo.

Uprkos činjenici da se nije plasirala u finale takmičenja, priznaje kako je ovo za nju bilo nezaboravno iskustvo u koje bi se, sasvim sigurno, upustila ponovo.

– Učestvovati u ovom takmičenju za mene je bio veliki adrenalinski izazov i sjajno iskustvo. Svjesna sam da od mene ima puno boljih kuhara, ali trudim se da svi budu zadovoljni narudžbama, posebno naši Bosanci u Americi, iskreno će Vildana Brkić-Bubalo.

Adnan Ćatić aka Felix Sturm se na velika vrata vraća u ring: Iduća borba uskoro, poznat i datum održavanja!

Zašto se vojnici Oružanih snaga BiH smrzavaju?