in ,

Bosanke i Hercegovke iz Norveške u posjeti domovini

Posjeta domovini
Posjeta domovini

Prethodnih nekoliko dana u Visokom su boravili gosti iz skandinavskih zemalja, a ovog četvrtka u obilasku arheološko-turističkih lokacija, sreli smo grupu djevojaka i žena, koje su u Visoko stigle iz Norveške, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.

Ovaj posjet uslijedio je zahvaljujući Banjalučanki Sabini Kustura, koja je neko vrijeme živjela upravo u Norveškoj, a na čiju inicijativu, priču o ljepotama naše zemlje, te slike koje je pokazivala, je uslijedila i ova posjeta.

”Djevojke i žene su izrazile želju da ljepote naše zemlje vide i uživo, a ne samo preko slika koje sam im pokazivala i tako je uslijedila i ova posjeta. Inače, ovo su žene i djevojke koje su okupljene oko udruženja „Kuća Kur’ana“ i koje se bave podučavanjem učenja u Kur’anu, učenjem arapskog jezika, kao i drugim stvarima vezanim za vjeru”, kazala je gospođa Sabina.

Sve one žive u Norveškoj, a porijeklom su iz Kazahstana, Tunisa, Maroka, Kurdistana i Pakistana.

”Nakon što smo prethodnih dana obišli Sarajevo, a zatim i Travnik, Jajce, Banja Luku, Bunu i Mostar, djevojke su izrazile želju za dolaskom u Visoko, i obilaskom najvećih piramida na svijetu, a čuli smo i za pozitivnu energiju, tako da smo stigli i u Visoko.

Prema viđenom svi smo jako zadovoljni, a posebno je meni drago, jer sam uspjela u našu zemlju dovesti gošće iz Norveške, koje su imale priliku uživati u brojnim ljepotama naše zemlje, upoznati je i iz nekog drugog, lijepog ugla, a neke od njih su već izrazile želju da ljetne odmore provedu upravo u Bosni i Hercegovini”, kazala je na kraju Sabina.

Grupa građana tuži Grabar Kitarović i Plenkovića zbog genocida chemtrailsima!

Grupa građana tuži Grabar Kitarović i Plenkovića zbog genocida chemtrailsima!

Kongres Bošnjaka svijeta uputio otvoreno pismo Maureen Cormack