in ,

Bosanska pjevačica razbijesnila Hrvate: “Draže mi je slušati koze kako mekeću”

Iako splitsku Arenu srpski turbofolk pjevači redovno pune, Dalmatinci se i dalje čude kako je to moguće.

Split je opet podijeljen, a razlog za to je turbofolk pjevačica Maya Berović. Dok ona za sutra najavljuje koncertni spektakl u Spaladium Areni, Splićani (i oni iz šire okolice) dijele se na one koji se zgražaju što je izazvala toliki interes i one koji kupuju karte i planiraju svoju subotu na turbofolk koncertu, piše Index.hr.
Mayin koncert u Splitu mjesecima izaziva osuđujuće komentare po društvenim mrežama, čak i nekih javnosti relativno poznatih osoba.

“Čestitam srpskoj folk industriji na uspješnom zauzimanju Hrvatske! Sućut upravljačima hrvatske glazbe što su ovaj rat izgubili”, napisao je Matko Jelavić ljutit što on u Splitu ne može održati koncert jer nema novca za to.

“Kako su srpske cajke zavladale Hrvatskom? Tko je kriv? Odgovor – Hrvati! Ne Srbi, nikako. Hrvati su ti koji su razbili i uništili vlastitu zabavnu glazbu. Ne Srbi! A zabavnu glazbu nekada je slušalo preko 80 posto našeg naroda. Hrvati su ti koji su bacili blato na hrvatske pjevačice i pjesme. Ne Srbi, nego Hrvati! Hrvati su ti koji su pljunuli na vlastitu glazbenu tradiciju! Hrvati su ti koji su uništili nekad najveći – Splitski festival. Ne Srbi! Hrvati dijele našu glazbu na podobnu i nepodobnu! Ne Srbi”, nastavio je grmjeti po Facebooku.
I Facebook mislilac tituliran kao splitski menadžer Ivan Bubalo dao je svoje viđenje strke koju je izazvala Maya.

“E pa ona je ta koja dolazi puniti Arenu… A ja vas pitam protupitanjem. A gdje su svi oni koji pjevaju zadnjih deset godina na takozvanom Splitskom festivalu? Nabrojite mi u tom razdoblju dvije pjesme s takozvanog Splitskog festivala? E pa kad nemamo više nikoga svoga za puniti Arenu… Omladina uzme ono što razumije i što im je zamjena za naše. A mi svi šutimo… Šutimo…”, napisao je.

Muzičar Max Hozić dodao je, pak, da mu je draže slušati stado koza kako mekeće.

Iako splitsku Arenu srpski turbofolk pjevači redovno pune, Dalmatinci se i dalje čude kako je to moguće. Najprije ju je napunio Boban Rajović, a potom je neko zaključio da se tu može održati dvodnevni turbofolk spektakl Ringišpil. Pokazalo se da je bio u krivu jer je drugi dan festivala završio više praznom nego punom Arenom.
S druge strane, oni kojima ne smeta Mayin koncert u Splitu ne pišu baš statuse po Fejsu, već kupuju karte i nabijaju joj preglede spotova na YouTubeu.

Karijera 31-godišnje Maye, rođene u BiH, traje 12 godina, no pravi uzlet doživjela je 2014. kad je počela sarađivati s bosanskim reperima Jala Bratom i Buba Corellijem. Krajem prošle godine u beogradskoj je Štark Areni okupila 20.000 obožavatelja. Kako su u to vrijeme pisali srpski mediji, jedina je nakon Jennifer Lopez i Beyonce koja je uspjela za mjesec dana rasprodati Arenu.

Žestoke najave iz RS: “Možemo raspisati referendum o otcjepljenju!”

Objavljen identitet policajca iz BiH koji je “mrtav pijan” izazvao veliki međunarodni skandal u avionu za Beč!