Bosanski muzičar dobija prijetnje smrću zbog snimka na kojem se psuje Alija Izetbegović: “Ako mi se nešto desi, odgovorna je SDA!”

Bh muzički autor iz Cazina Kemal Delalić dobija prijetnje smrću jer je na svom Facebooku objavio svoj amaterski kratki video u kome je prikazan čovjek kojeg na traktoru koji je okićen zastavom SDA zaustavlja policajac, a video je popraćen komentarom u kojem se psuje Alija Izetbegović – javlja BUKA.

Kada ga je podijelio momentalno se našao na udaru javnosti koja ga je zasula govorom mržnje i frapantnim prijetnjama smrću.

“Đubre jedno nacističko, Smrt tebi, Ja tebi psujem sve živo i mrtvo. Zbog Alije ćeš pravo u džehennem” samo su neke od prijetnji koje je Delalić dobio.

Delalić je na Facebooku objavio dobar dio tih prijetnji, a za BUKU kaže kako je sve prijetnje prijavio policiji.

“Ja sam totalno apolitičan i ne pripadam niti jednoj političkoj opciji. Sve ovo je hajka vrha cazinske SDA, koja je na mene pokrenuta sa ciljem da mene predsatave kao igrača A-SDA stranke i napravili su od mene žrtveno janje. Sada se glasači dodvoravaju njima šaljući meni prijetnje smrću putem telefona i Facebooka.” kaže Delalić za BUKU.

Kako navodi Delalić, čak se i Esad Bašagić jedan od bitnijih ljudi u toj stranci oglasio putem Facebooka i napisao: “Komentari istog snimatelja i uposlenika JP RTV Cazin (Facebook) su takvi da ih “pas s maslom ne bi pojeo”. Takve bljuvotine i bezobraštine nisam čuo u svojih 50g. jadan je insan i kultura cazinska kojoj ko fol pripada”

On kaže da zbog sve učestalijih prijetnji upućenih meni i mojoj porodici putem Facebooka od strane simpatizera SDA stranke, ovim putem želim javno da kažem da, u slučaju da se meni ili nekome od moje porodice nešto desi u narednom periodu, lično ću smatrati odgovornim rukovodstvo SDA stranke” rekao je on za BUKU.