Bosnaši iz Düsseldorfa nisu mogli više od časnog poraza

Ekipa FK Bosna
Ekipa FK Bosna

Lijep, proljetni, sunčan dan. Uvjeti za igru izuzetno povoljni. I utakmica je “mirisala” na pravi derbi. Tako se i krenulo. Terensku premoć imala je naša momčad, saopštila je Fudbalski klub Bosna iz Düsseldorfa nakon svoje posljednje utakmice i neugodnog poraza.

U prvih tridesetak minuta stvorene su tri izuzetno povoljne prilike, ali je danas, u prvom redu, zakazao Velji Velija, prvi strijelac “Bosne”. U 32. minutu Hazim Muharemović izvanrednim udarcem s 18. metara zatresao je mrežu gostiju. Još nekoliko polušansi propustila je domaća ekipa, prije nego se otišlo na odmor.

Na poluvremenu: Još uvijek je sve štimalo i rezultat od 1:0.

Nastavak igre protekao je u dominaciji “Bosporusa”. Imali su više želje i htjenja od naših da rezultat preokrenu u svoju korist. Izjednačili su rezultat u 50. minuti na 1:1, uz autogol Dženisa Dergića.

A, onda nakon tri minuta i poveli. Još jednom su se ponadali u “Bosni” da će rezultat preokrenuti u svoju korist kada je na 2:2 poravnao Kejdi Skendo u 65. minuti. No, sudbinu domaći su sami zapečatili u 73. minuti, kada je Hazimu Muahremović pokazan drugi žuti, a to znači i automatski crveni karton.

Nepotrebno je Hazim startovao preoštro na protivničkog igrača, jer je lopta bila blizu centra. Na 2:3 rezultat je povečao Yusuf Bidi u 81. minuti rijetko viđenim golom. Bio je to oštar volej-udarac s ivice 16-terca, a lopta je kao tane uletjela u mrežu, okrznuvši prečku. Potvrdu uvjerljivoj pobjedi i boljoj igri dao je Harun Ünlü tri minute prije kraja susreta.

Sudac Thomas-Benjamin Pitzer dobro je obavio svoj dio posla.

BOSNA – Sead Kamber, Haris Dedić, Shigeki Akiyama, Dženis Dergić, Velji Velija, Hazim Muharemović, Kejdi Skendo, Dimos Papapoulos (od 89. Avdija Talić), Himzo Muharemović (od 59. Betkan Gülten), Asahi Sakamoto.