in ,

Bosnaši iz Düsseldorfa nisu mogli više od časnog poraza

Ekipa FK Bosna
Ekipa FK Bosna

Lijep, proljetni, sunčan dan. Uvjeti za igru izuzetno povoljni. I utakmica je “mirisala” na pravi derbi. Tako se i krenulo. Terensku premoć imala je naša momčad, saopštila je Fudbalski klub Bosna iz Düsseldorfa nakon svoje posljednje utakmice i neugodnog poraza.

U prvih tridesetak minuta stvorene su tri izuzetno povoljne prilike, ali je danas, u prvom redu, zakazao Velji Velija, prvi strijelac “Bosne”. U 32. minutu Hazim Muharemović izvanrednim udarcem s 18. metara zatresao je mrežu gostiju. Još nekoliko polušansi propustila je domaća ekipa, prije nego se otišlo na odmor.

Na poluvremenu: Još uvijek je sve štimalo i rezultat od 1:0.

Nastavak igre protekao je u dominaciji “Bosporusa”. Imali su više želje i htjenja od naših da rezultat preokrenu u svoju korist. Izjednačili su rezultat u 50. minuti na 1:1, uz autogol Dženisa Dergića.

A, onda nakon tri minuta i poveli. Još jednom su se ponadali u “Bosni” da će rezultat preokrenuti u svoju korist kada je na 2:2 poravnao Kejdi Skendo u 65. minuti. No, sudbinu domaći su sami zapečatili u 73. minuti, kada je Hazimu Muahremović pokazan drugi žuti, a to znači i automatski crveni karton.

Nepotrebno je Hazim startovao preoštro na protivničkog igrača, jer je lopta bila blizu centra. Na 2:3 rezultat je povečao Yusuf Bidi u 81. minuti rijetko viđenim golom. Bio je to oštar volej-udarac s ivice 16-terca, a lopta je kao tane uletjela u mrežu, okrznuvši prečku. Potvrdu uvjerljivoj pobjedi i boljoj igri dao je Harun Ünlü tri minute prije kraja susreta.

Sudac Thomas-Benjamin Pitzer dobro je obavio svoj dio posla.

BOSNA – Sead Kamber, Haris Dedić, Shigeki Akiyama, Dženis Dergić, Velji Velija, Hazim Muharemović, Kejdi Skendo, Dimos Papapoulos (od 89. Avdija Talić), Himzo Muharemović (od 59. Betkan Gülten), Asahi Sakamoto.

Adelaide, Pixabay

Australijsko ludilo s dva Semira u glavnim ulogama

Izetbegović

Izetbegović: Pravit ćemo haubice, puške i dronove, a nećemo kupovati avione