Bošnjaci Amerike iz crkve poslali snažnu poruku zajedništva

Bošnjaci iz Amerike poslali snažnu poruku zajedništva

U Zion Luteran crkvi krajem januara tekuće godine, održan je drugi po redu međureligijski dijalog, na temu “Blagdani u Islamu i Kršćanstvu”, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Program je započeo sa zajedničkom večerom, a nakon toga je otvorena tribina. Dovu prije večere je proučio Imam hafiz Nermin ef. Spahić, a na kraju jela Pastor John Kline. Uvodnu riječ na početku programa je uputio moderator profesor Nick Venditti, govoreći o važnosti i idejama kojima se Isus/ Isa alejhi selam vodio, a to je “Ljubi bližnjeg svoga”, kao i kur’anskom principu “Razgovarati na najljepši način”.

Na temu islamski blagdani govorio je Imam IKC-Bošnjak hafz Nermin ef. Spahić, a o kršćanskim blagdanima govorio je Pastor John Kline. Nakon zavšenih prezentacija, učesnici ovog programa imali su priliku da postave i pitanja koja se tiču ove tematike.

U prelijepom okruženju i predivnoj atmosferi, razgovaralo se uz osjećaj ljubavi i poštovanja. Lijepo je bilo osjetiti draž i ljepotu vjerske tolerancije i uvažavanja, te pokazati da se može zajedno.

Molim Uzvišenog Allaha dž.š., da nam podari snagu vjere u duhu tolerancije i razumijevanja, i da nas uputi na činjenja dobra, i na dobroti da gradimo svoj odnos u društvu u kojem živimo. Amin, saopšteno je.