in ,

Bošnjaci Minneapolisa organizovali lijepo druženje

Bošnjaci Minneapolisa organizovali lijepo druženje
Bošnjaci Minneapolisa organizovali lijepo druženje

U subotu, 30. septembra 2017. godine, u džamiji Džemata Islamic Community of Bosniaks in Minnesota proučen je tradicionalni mevlud povodom Nove hidžretske godine i Dan Ašure. Mevludskoj svečanosti je prisustvovao veliki broj vjernika i gostiju iz Des Moines i naše komšije iz Džemata Rochester Minnesota.

Mevludski program su proučili oblasni imam Osman ef. Brkić ujedno imam u Džematu Detroit, Nijaz ef. Valjevčić, imam Džemata u Des Moines, Majid ef. Bradarić predsjednik Džemata ICBMN, zatim Elvir Mujić i Ramiza Ćerimović džematlije ICBMN-a, Hor Sabur te Jasmin ef. Suljkanović, imam Dzemata ICBMN.

Vaz je održao oblasni imam Medžlisa Midwest Osman ef. Brkić koji je pored mnogih poruka i savjeta istakao: ”Hidžra je prilika da preispitamo sebe, svoj život kako ga provodimo i da činimo svoju sopstvenu Hidžru u ime Allaha dž.š., ka dobrom a kloneći se lošeg”.

Korisitimo priliku da se zahvalimo Osman ef., i Nijaz ef., što su nas počastili svojim dolaskom iz dalekog Detroita i Des Moines te džematlijama Džemata Rochester.

Želim se zahvaliti još jednom svim mojim džematlijama koji su po ko zna koji put doprijenili da ovakve i slične manifestacije prođu u najboljem svjetlu, navodi se u saopštenju koje potpisuje Jasmin ef. Suljkanović, imam ICBMN.

Murat Alibašić

Las Vegas čeka svog Ibiševića, Džeku, Pjanića: Oko Murata Alibašića spremno za nove talente

Emir Ramić

Ekskluzivni razgovor s profesorom Emirom Ramićem: Skloniti cvijet s Vučićeva revera sve dok ne prizna genocid