Bošnjaci u Frankfurtu ugostili komšije, bilo je prekrasno

Bošnjaci u Frankfurtu ugostili komšije, bilo je prekrasno

Prošlog vikenda u okviru projekta „Interreligiöse Wanderungen im Gallus“, BKC-Frankfurt je upriličio doček i „otvorio svoja vrata“ komšijama pripadnicima drugih vjerskih zajednica koje djeluju u bliskom okruženju, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Građani iz Gallusa (dio Frankfurta) imali su priliku da se kroz „interreligioznu šetnju“ upoznaju sa vjerskim zajednicama koje rade i djeluju u njihovom okruženju. Od septembra prosle godine BKC-Frankfurt je jedan od organizatora ovoga projekta čiji cilj je međusobno upoznavanja i saradnja. Svim zainteresiraim posjetiocima pružena je prilika da u tri različita termina, tokom mjeseca marta i aprila posjete vjerske zajednice i njihove objekte.

U našem Centru su posjetioci imali priliku da se kroz pripremljenu prezentaciju upoznaju sa osnovnim segmentima rada BKC-Frankfurt i da kroz sliku i riječ, kao i odgovore na postavljena pitanja detaljnije upoznaju vrijednosti koje propagiramo kao i zemlju našeg porijekla.

Poslije prezentacije uslijedila je interesantne diskusija, u kojoj su gosti dobili dodatne informacije vezane za naš rad, naše porijeklo i našu kulturu. Bila je to takođe prilika da se uz kolač i kahvu, kao i neformalan razgovor međusobno upoznamo i zbližimo jedni s drugima. Za svakog posjetioca, BKC-Frankfurt je pripremio svoju brošuru „BKC-Frankfurt se predstavlja“, na njemačkom jeziku kao i ostali propagandni materijal.

Nakon prezentacije i diskusije, gosti su obišli naše prostorije i imali priliku prisustvovati zajedničkom obavljanju ikindije namaza. Bio je to jedan uspješan dan za BKC-Frankfurt koji svojim radom i rezultatima uspješno razbija predrasude i gradi mostove u sredini u kojoj obitava i djeluje, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.