in ,

Bračni par nakon 53 godine zajedničkog života preminuo od posljedica korone držeći se za ruke

Betty je primljena u bolnicu 9. juna, a Curtis dva dana poslije. Oboje su bili pozitivni na koronavirus.

Betty i Curtis Tarpley nakon 53 godine bračnog života umrli su od posljedica koronavirusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu. Posljednje trenutke proveli su držeći se za ruke.

Betty je primljena u bolnicu 9. juna, a Curtis dva dana poslije. Oboje su bili pozitivni na koronavirus. Njihov sin Tim rekao kako se njegov otac dobro oporavljao, ali mamino se stanje pogoršalo.

Betty je nazvala njega i njegovu sestru i rekla im da je spremna za “odlazak”. Tim to nikako nije mogao prihvatiti.

“Ljutito sam vrisnuo kada mi je to rekla. Razmišljao sam samo o tome kako joj trebam još puno toga pokazati i da ne može otići”, ispričao je Tim.

Obavijestio je oca o stanju njegove mame i rekao mu koliko ga ona voli. Ubrzo nakon što je to čuo, Curtisu je naglo pao nivo kisika, piše CNN.

“Mislim da se otac borio najviše zbog mame, a kada je znao da ni ona nije dobro, tada se pomirio s tim da i on odustane”. kazao je sin.

Blake Throne, medicinski brat koji se brinuo za Curtisa pobrinuo se da Betty premjeste u isti odjel gdje je bio i Curtis.

“Oči su mu se otvorile, a obrve podigle. Razumio je šta smo mu rekli. Znao je da je ona tamo. Očito su se dovoljno dobro poznavali da su mogli bez riječi komunicirati”, ispričao je Throne koji je potom stavio Bettynu ruku na Curtisovu.

Betty je umrla nakon 20 minuta, a Curtis oko 45 minuta kasnije, rekao je Throne.

Vremenska prognoza: Ovih dana potpuni preokret vremena

MONSTRUM: Državljanin BiH godinama drogirao i seksualno zlostavljao kćerke i sina