Branko Đurić Đuro sa suprugom Tanjom Ribič stigao u BiH, otišao na piramide u Visokom, a onda jasno poručio: Pa, mi smo frapirani!

Branko Đurić Đuro boravio je u Visokom sa suprugom Tanjom Ribič, a nakon izvođenja Đurologije te nasutpa s Bombaj štampom na parku “Ravne 2”, obišao je podzemne labirinte i visočke “piramide”.

Ovo je bila prva posjeta Branka Đurića Đure i Tanje Ribič parku “Ravne 2”, a njihov domaćin je bio osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić. Nakon posjete muzeja fondacije i parka, Đuro je kazao da je frapiran svime što je vidio.

“Ako moram izabrati jednu riječ, onda moram reći da sam frapiran. Sa svakim novim korakom sa Semirom sam otkrivao nešto novo, otvarali su se novi prostori”, kazao je Đurić.

Dodao je kako ga je hodanje arheološkim parkom i muzejom vratilo u djetinstvo.

Ribič je također mnogo čula o fenomenu u Visokom, ali dolaskom u Visoko njena maštanja su postala mala.

“Puno sam maštala, crtala u glavi, vrlo ambiciozno sam to nacrtala, ali kada sam došla ovdje, moja mašta je mala maca. To je ljubav, sreća, arhitektura iz svemira. Kući si, ali nikada nisi bio tu”, kazala je Ribič.

Osmanagić se zahvalio gostima na dolasku u Visoko, a na pitanje da li bi posjetiocima preporučili da ostanu kući ili da dođu u Visoko, Đurić je kazao:

“Šta će kući, kada im je ovo kuća, a i ne znaju?”, zaključio je bh. glumac i muzičar.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.