in

Brat kod Plitvica ubio godinu dana stariju sestru

Policija u Gospiću prikuplja tragove i dokaze te ispituje 70-godišnjaka koji je u srijedu naveče uhapšen zbog sumnje da je u Smoljancu kod Korenice ubio svoju godinu dana stariju sestru.

Dežurni zamjenik županijskog tužioca Dubravko Skolan Hini je pojasnio da policija ima rok od 24 sata od hapšenja da dovrši istraživanje i osumnjičenog preda pritvorskom nadzorniku. Pred kriminalistima je još puno posla, rekao je Skolan.

“Osim izuzimanja tragova i dokaza tu je i ispitivanje osumnjičenog i svjedoka, da bi se utvrdilo sve, pa i činjenice postoje li prijave i drugi dokazi o ranijem zlostavljanju bliske osobe, jer od toga će zavisiti kvalifikacija djela, naime, radi li se o ubistvu ili o teškom ubistvu“, rekao je Skolan.

Ispitivanje

Dodao je takođe da bi on trebao osumnjičenog ispitati po rokovima iz Zakona o kaznenom postupku tokom sutrašnjeg prijepodneva, 16 sati otkako uhapšeni bude predan pritvorskom nadzorniku.

Kako Hina doznaje, još nema saznanja da bi se tu radilo o odnosu s prethodnim zlostavljanjem i nasilnom ponašanju, a ne zna se ni koji je “oštri predmet” bio sredstvo usmrćenja.

Zamjenik Brkljačić, koji je noćas bio na mjestu događaja i rukovodio očevidom, rekao je Hini da njega tajnost uviđaja obavezuje da ne govori svoja saznanja o mogućem predmetu usmrćenja jer to može biti važno tokom kriminalističkog istraživanja.

Potvrdio je da je “uviđaj obavljen u Smoljancu kod obiteljske kuće kućnog broj 4 te da je uhićen muškarac rođen 1950. godine, a da je žrtva njegova sestra rođena 1949. godine”.

Zemljotres opet pogodio Sarajevo. Epicentar 26 kilometara jugozapadno od prijestolnice

Federacija BiH već drugu sedmicu bilježi porast broja zaposlenih!