Đuja ponovo u centru pažnje

Bravo Đujo: Bosanka koja taksira u Austriji ponovo pronašla novac u taksiju i vratila mušteriji

Vijesti

Gradonačelnik Salzburga dr. Heinz Schaden javno je čestitao taksistkinji bosanskohercegovačkog porijekla, nakon što je vratila veću količinu novca koju je pronašala u svom taksiju.

Bosanci u Americi i dalje u šoku: Pogledajte šta su rekle prve komšije porodice Skender

Đuja Tešanović-Bećirević, rođena u Banja Luci, sredinom je juna pronašla i vratila oko 20.000 eura, koje je jedna mušterija zaboravila u njenom taksiju, a u prošli petak pronašla je i novčanik jednog od vodećih šefova kompanije Microsoft, o čemu je također obavijestila vlasnika.

Bravo!

„Gradonačelnik je rekao da je moja gesta velika reklama za ljude iz moje zemlje, i velika reklama za grad“, rekla je za agenciju Patria Tešanović-Bećirević, koja kaže da je novac i u jedom i u drugom slučaju mogla zadržati za sebe, i da to niko ne bi nikada saznao, ali da to nije željela učiniti.

U Salzbrugu traje poznati festival kulture, kojeg posjećuju gosti iz cijelog svijeta. Među njima su i visokorangirani političari susjednih zemalja, kao i privrednici iz cijelog svijeta.

„U gradu ima oko 1.000 taksista. Kada sam javila u našu centralnu da sam pronašala novac i da ga želim vratiti, rekli su mi da je to velika reklama za našu firmu, i zbog toga su mi dali posebnu zahvalnicu i lijepi sat, kao znak zahvalnosti za postupak. Jako sam sretna zvog toga” kaže Tešanović-Bećirević, čije su iskustvo prenijeli brojni mediji iz Austrije.

Tešanović-Bećirević u Austriji živi skoro tri decenije. Mnogo je aktivna. Član je Upravnog odbora u Radničkoj komori Salzburg, a ranije je bila angažirna i politički.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.