Bruka i sramota Milorada Dodika u Rusiji: Predsjednik RS se pred Putinom propisno izblamirao
Novu kolumnu Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti.

Potezi očajnika! Tako bi se ukratko mogli opisati panični i nervozni potezi odlazećeg predsjednika Republike Srpske koji tumara okolo tražeći neki izlaz iz mračnog tunela i bezizlazne situacije u koju je sam upao.

RTRS je danima najavljivao odlazak Milorada Dodika u Rusiju i novo predizborno slikanje kao državničku posjetu, a u stvarnosti je došlo do kratkog pit-stop susreta tokom trke formule 1 u Sočiju.

Dodik se po običaju uoči svakih izbora slika sa Putinom i pokušava da jeftinim predstavama i poigravanjem emocijama manipuliše masama.
No vremenom su sve priče ispričane, i Dodikova kampanja postala je monotona i otrcana. Lavrov je nedavno razbio sve Dodikova iluzije, jer je rekao da Rusija nema favorita i da se ne miješa u izbore, a Srbi tradicionalno mogu očekivati pomoć bratske i prijateljske Rusije.

Slikanje u holu nakon proljetnog Ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu, kome sam prisustvovao, ili tokom trke formule 1 u Sočiju, nije mjesto za ozbiljne državničke razgovore o ozbiljnim pitanjima, i osim jeftinog populizma i spinovanje RTRS-a nažalost Republika Srpska i njeni građani nemaju nikakvu korist.

Dodik nije imao nikakvu poruku da pošalje nakon sastanka, i ponižavajućeg distanciranja na tribinama od Putina, jer bi prvo trebao da građanima objasni šta je bilo sa malim i velikim ruskim kreditom i najavljivanim investicijama.

Nažalost saradnja Srpske i Rusije se svela samo na predizborna slikanja Dodika sa Putinom, dok investicija i trgovinske razmene nema. Srećom Mirko Šarović je ispravio greške Dodikovih satrapa i ponovo omogućio izvoz voća u Rusiju.

Skrenut pogled predsjednika Putina i leden osmjeh na licu Milorada Dodika sve govore.
Svjestan je Dodik da polako vozi poslednji krug u Sočiju, i sada samo razmišlja kako će se sredinom oktobra prebaciti u Moskvu i praviti društvo Miri Marković, prisjećajući se sa sjetom dana kad su ga Sloba i Miro postavili za premijera.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.