Bruka i sramota: Pogledajte kako je Čović pobjegao od radnika Aluminija

Posljednje Vijesti

Aluminiju je Vlada Federacije produžila financijsku konsolidaciju za idućih šest mjeseci, potvrdio je Zdenko Klepić predsjednik Nadzornog odbora Aluminija nakon sastanka s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i ministricom finansija Federacije BiH Jelkom Milićević te predstavnicima Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

„Razgovarali smo o tome kako spasiti Aluminij, kako nastaviti poslovanje. Zaključi od neki dan su detaljnije razrađeni. Zajednički zaključak je briga od svih 900 zaposlenika. To je briga svih nas od politike do sindikata. Kako riješiti zaposlenike. Tako da budu adekvatno zbrinuti“, rekao je Klepić.
Dodao je da kako će se radnicima pokušati osigurati posao i da Aluminij živi.

„Poduzeće može živjeti u narednom periodu bez straha da će netko blokirati račun ili proglasiti stečaj. U tom vremenu se može pronaći način kako da Aluminij opstane…

Na temelju analize, vezano za nastavak proizvodnje, i oživljavanje dijela proizvodnje a to je da prvo krenemo s ljevaonicom u vrlo kratkom roku. Rade se analize za Anodu i Elektrolizu. Analize će pokazati kolika su oštećenja“, rekao je Klepić i dodao kako „optimizam zrači iz svih nas“, kazao je Klepić.

Prema njegovim riječima, Aluminij je na dobrom putu da se pronađe put do oživljavanja.
„Računamo koliko nam novaca treba, koliko struje, izvore financiranja“, rekao je Klepić i dodao kako je prvi element „briga o zaposlenicima, zapošljavanje zaposlenika, vodeći računa o najugroženijima“.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je zgradu Aluminija napustio nešto prije 10 sati bez izjave i to na sporedni izlaz nakon sastanka predstavnika Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija

Leave your vote