Edim Fejzić

Bruka: Pogledajte kako lažni predstavnik bh. dijaspore u Parlamentu sramoti i sebe i nas (Video)

Posljednje Vijesti

O predstavniku bh. dijaspore u političkom životu naše zemlje već ranije ste u više navrata mogli čitati na BHDijaspora.net. O njegovim spletkama, lažima, podvalama i bezobrazlucima izvještavali smo mnogo puta, ali ono što je uradio ovih dana do nogu je potuklo sve što je radio dosad. Ovo je zaista neprevaziđeno.

Bruka i sramota: Pogledajte ko predstavlja bh. dijasporu u BiH

Podsjećanja radi, oko dva miliona Bosanaca i Hercegovaca ne živi u matici već je spletom raznih okolnosti, raseljeno širom planete. Postoje procjene koje kažu da je taj broj i veći, posebno uz podatke iz Turske gdje broj potomaka bh. iseljenika seže i do nekoliko miliona. Matematika je egzaktna nauka.

Moć dijaspore je nemjerljiva, glasačko tijelo izvan domovine moglo bi prevagnuti na neku od strana, a ne treba govoriti koliko bi to za samu državu bilo značajno. Naši ljudi u dijaspori ipak su demokratiju osjetili na jedan drugi način, a očekivanja od domovine svode se na liniju patriotizma. Tako bi trebalo biti.

U praksi sve to izgleda drukčije. Predstavnik bh. dijaspore odnosno stranke koja predstavlja bh. dijasporu u domovini zove se Edim Fejzić. On je poslanik u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona i delegat u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine. Vjerovali li ili ne, on je u Dom naroda ušao zato što je Hrvat. Edim Fejzić, Bošnjak iz Goražda, vojnik, pripadnik Armije BiH, čovjek koji je u ratu bio na jednoj strani zbog novca je preko noći postao Hrvat. Samo je tako mogao ući u Dom naroda zbog nedostatka poslanika Hrvata u kantonalnoj Skupštini.

Na stranicama Centra za istraživačko novinarstvo danas je objavljen video u kojem se među ostalim parlamentarcima našao i znameniti Fejzić. Pitanje je bilo: u kojoj ulici u Sarajevu stanuje pošto svaki mjesec uredno prima pare za iznajmljivanje stana. Fejzić nije znao. Još jedan od brojnih dokaza ko zapravo predstavlja bh. dijasporu u institucijama vlasti. Samo srećom, uskoro slijede novi izbori i nova šansa koju dijaspora ovaj put ni po koju cijenu neće propustiti… Pogledajte ovu bruku.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

1 razmišljanje na “Bruka: Pogledajte kako lažni predstavnik bh. dijaspore u Parlamentu sramoti i sebe i nas (Video)

  1. Ovaj čovjek je prodao i svoje komadante, onog ko mu je spasio život prodao je za sitne pare strancima i lažno svjedočio, te je nedužan čovjek na osnovu lažnog iskaza i podmitljive tadašnje tužiteljice Medžide Kreso osuđen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.