Bruka i sramota u Juventusu: Miralem Pjanić ovo nije zaslužio

Miralem Pjanić

Sasvim je normalno da se najbolji evropski timovi pokušavaju pojačati uoči nove sezone i napada na trofeje, ali ono što Juventus ovih dana čini Miralemu Pjaniću blago govoreći nije dobro.

Zbog OVOG čovjeka je Zlatan Ibrahimović odbio Bosnu i Hercegovinu

Naime, evropski viceprvak natjerao je Fiorentinu da joj proda Federica Bernardeschija za čak 45.000.000 eura čime će se prošlogodišnja investicija u noge bosanskohercegovačkog virtuza i zvanično proglasiti neuspješnom.

Mladi Italijan je desetka kao i Pjanić, njih dvojica ne mogu u isto vrijeme igrati, a kada igrača u predsezoni platiš toliki novac, onda je sasvim logično očekivati da ga kupuješ za prvu postavu. Tako je bilo i s Miretom, ali tiho nezadovoljstvo u Torinu partijama Malog princa ovim je konačno dobilo potvrdu.

Mire sada ima dvije opcije: ili da se bori za poziciju shvatajući da zaostaje već u startu ili da potraži novi klub u još jednom unosnom transferu. Iz ove perspektive čini se da je druga varijanta bolja jer niko ne bi imao ništa protiv da Pjanića gleda u Premier ligi.

Na koncu, treba reći da Pjanić svojim odnosom nije zaslužio ovakav rasplet ljubavi s Juvetom nakon samo godinu dana. Nema puno kvalitetnijih od njega, a mladič iz Fiorentine tek treba da se dokaže. U Juventusu mu očito vjeruju više nego Miralemu. Tužno.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOK

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.