Brutalna poruka Željka Komšića: “Pa nije vam on Čović da ga Dodik vodi za ruku”

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na “nediplomatsko određivanje karaktera zvanične posjete ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova” od strane člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Komšić je kazao da to što Lavrov dolazi u BiH je neko “formalno pokriće”, te da će se suština razgovora održati u Istočnom Sarajevu.

“Dobro poznajem ministra Lavrova, imao sam priliku da se ranije susrećem s njim i da razgovaram, radi se o izvrsnom i iskusnom diplomati. Drago mi je što ćemo se ponovo sresti u Predsjedništvu BiH, kako to dolikuje razgovorima na najvišoj razini. Neumjesno je da kolega Dodik mimo diplomatskog protokola određuje karakter posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federcije. Lavrov nije Dragan Čović, pa da ga može vući pod rukom, te govoriti da je od sastanka u Predsjedništvu bitnije neko okupljanje u Lukavici”, kazao je Komšić.

Lavrov posjetiti BiH u srijedu, 28. oktobra.

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravio je prije nešto više od dvije godine u Bosni i Hercegovini i sastao se sa tadašnjim članovima Predsjedništva BiH Bakrom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

Dalji razvoj saradnje BiH i Rusije na polju politike, trgovine, ekonomije i kulture, kao i na humanitarnim pitanjima biće tema razgovora tokom posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova BiH, najavljeno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Leave your vote