in ,

BUDIMO HUMANI Teško oboljelom Vedadu potrebna je naša pomoć za odlazak na liječenje…

Šestogodišnjem Vedadu Avdagiću iz Ilijaša, koji od rođenja ima epileptične napade, potrebno je mnogo novca za liječenje.

Dječak ne hoda i ne priča, a prošle godine uspostavljena mu je dijagnoza teška epileptična encefalopatija tipa 42, mutacija CACNA1A gena i teško oboljenje mozga.

Ljekari Klinike za dječije bolesti u Zagrebu savjetuju ugradnju aparata za regulaciju epileptičnih napada koji košta gotovo 20 hiljada eura.
To bi bio značajan korak, navode, jer bi nakon toga dječak mogao nastaviti liječenje u Rusiji. Za to liječenje, prema predračunu, potrebno je 120.000 eura.

Liječenje bi trajalo tri godine, u etapama, a za prvi odlazak trebalo bi osigurati 27.400 eura, a ostale uplate bi se vršile prije odlaska.

Vedadovo stanje je teško i dnevno ima jako puno epi napada .Vedad ima termin za operaciju u Zagrebu i rješenje da ce troškove operacije snositi Fond osiguranja i reosiguranja FBIH. 02. jula 2019. Vedad će otići na Klinicki centar Rebro kako bi ugradnjom VNS Stimulatora barem ublažili napade.Poslije operacije i oporavka planiran je odlazak u Rusiju na dalje liječenje a za koje je potrebno 120.000€.

Vedadu je do odlaska u Zagreb postavljen 24-satni Holter EKG a s obzirom na njegovo stanje nesmije biti u bolnici radi virusa pa zbog toga boravi u kućnim uslovima.

Za Vedu su aktivni brojevi 090/291-010 (samo BH Telekom) i 17016 (svi operateri), još mu se može pomoći na račun udruženja Mali Ljudi Velikog Srca.

Račun Raiffesen bank 1610000112920039 sa naznakom za liječenje Avdagić Vedada.

SVAKA ČAST Ljubavna priča iz Travnika: Ella i Inas prkose podjelama u BiH

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA Vozilo potpuno izgorjelo, više osoba povrijeđeno…