in

BUDITE SPREMNI ZA SVE ​Pripremate se za godišnji? Ovo ne smijete zaboraviti spakovati!

Car trunk with luggage. Travel concept

Ako ste među onima koji sve češće planiraju svoj godišnji odmor izvan granica domovine, onda je dobro imati informacije kako biste se mogli kvalitetno pripremiti za svoje putovanje iz snova, bez obzira na destinaciju.

Nakon što ste odabrali destinaciju na koju želite otputovati, vjerojatno ste odmah počeli prikupljati informacije i iskustva drugih, piše Večernji list.
Jesu li potrebna cijepljenja prije puta u rizične zemlje, svakako biste trebali provjeriti kako ne bi oboljeli od malarije u nekim tropskim zemljama i sl. bolestima koji mogu narušiti vaš odmor, ali još važnije – zdravlje.

Osim dobrog planiranja i pakiranja stvari za prvu pomoć, svakako odaberite i dobro putno osiguranje kako se ne biste našli u nezavidnoj situaciji visokih troškova ako ste nužni u inozemstvu zatražiti liječničku pomoć.

Ako bolujete od nekih kroničnih bolesti, svakako lijekove stavite prve na listu za pakiranje. Ne zaboravite niti tablete protiv bolova, posebice ako inače patite od primjerice, glavobolje. Osim toga, evo liste za prvu pomoć za svako putovanje…

– digitalni toplomjer
– tablete protiv bolova
– flasteri i sterilne gaze – repelenti protiv ugriza komaraca
– aloe vera gel za kožne probleme
– krema sa zaštitnim faktorom
– gel za dezinfekciju ruku
– lijekovi za snižavanje temperature
– prašak za pripremu otopine za rehidrataciju u slučaju proljeva, povraćanja ili pretjeranog gubitka tekućine ( pri izloženosti – – visokim temperaturama i sl)
– laksativ (mnogi na putovanju imaju problema sa zatvorom)
– antacidi protiv žgaravice i sl.
– lijekovi za alergiju ako su vam potrebni
– škarice
Ako putujete u neku daljnju zemlju, radije kupujte flaširanu vodu za konzumaciju kako ne biste imali problema, a ako ste ljubitelj street fooda i testiranja tradicionalnih okusa zemlje u koju putujete, svakako ponesite i tablete aktivnog ugljena za slučaj ako vaš želudac ne podnosi dobro vašu želju za isprobavanjem novih okusa.

Uhapšen Michel Platini, bivši predsjednik UEFA-e!

TRUMP DONIO ODLUKU KOJA ĆE PROMIJENITI SVE: Zbog prijetnji Irana na Bliski istok stiže novih 1.000 vojnika, ali ni to nije sve…