in

Čanak poručio Dodiku: Ukaljali ste čast Srba, sram vas bilo

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao Narodnu skupštinu Republike Srpske i predvodnika Milorada Dodika zbog ukidanja izvještaja o genocidu u Srebrenici i ocijenio je da to vodi u novo zlo.

“Ukidanje izvještaja o Srebrenici u skupštini RS je užasno negiranje genocida i vodi u novo zlo. A sve ‘srpske’ stranke su to podržale, čak i one koje su učestvovale u pisanju toga izvještaja. Sram vas bilo, ime čitavog jednog kroz historiju časnog naroda ste još jednom ukaljali”, napisao je Čanak na Twitteru.

Na navode pojedinih komentatora na Twitteru da je i direktor Centra Simon Wiesenthal iz Izraela Efraim Zuroff također rekao da u Srebrenici nije bilo genocida, Čanak je ukazao na njihovu nedosljednost.

“Jao, patriJoti srBski… Kako vas boli riječ genocid… a ne bole vas vezani pa pobijeni zarobljenici?… Sjetili ste se sada Zuroffa… A kada je protestovao što je u Novom Sadu podignut spomenik antisemiti i ubici Jaši Tomiću, nigdfe vas nije bilo. Po sto puta sram da vas bude”, poručio je Čanak.

Četiri firme koje kontroliše Milorad Dodik štampat će izborne listiće

Husein kapetan Gradaščević

BOGA SE BOJAO MALO, SULTANA NIMALO, A VEZIRA KAO DORATA SVOGA: I naši „Zmajevi“ nose ime po njemu; pobunio se protiv Osmanlija, a onda se dogodila bitka na Stupu