in ,

Čečenija na nogama: Ramzan Kadirov primio Khabiba i poklonio mu nešto što će pamtiti cijeli život
Nakon što je u UFC borbi stoljeća gušenjem s leđa Conora McGregora prisilio na predaju Khabib Nurmagomedov izazvao je oduševljenje u cijeloj Rusiji, a izuzetak nije ni Čečenija.

UFC šampionu je u utorak priređen spektakularan doček u Dagestanu, u srijedu ga je primio ruski predsjednik Vladimir Putin, da bi u četvrtak navečer Khabib Nurmagomedov posjetio Grozni gdje ga je dočekao čečenski predsjednik Ramzan Kadirov.

“Zdrav životni stil, upornost ka postizanju cilja, neograničena marljivost, poštovanje normi Časnog Kurana, Khabib služi kao primjer milionima mladih ljudi. On mnogo toga čini za jedinstvo Ummeta”, napisao je Kadirov na društvenim mrežama.

Kadirov je uručio odlikovanja Čečenije Khabibu i njegovom ocu i treneru Abdulmanapu Nurmagomedovu, dok je Ibrahim Zakriev, prvi čovjek Groznog, proglasio UFC šampiona počasnim građaninom čečenske prijestolnice.

Šlag je došao na kraju: Ramzan Kadirov poklonio je novi automobil Khabibu Nurmagomedovu. I to kakav! Novi Mercedes S-klase!
“Ovo je poklon koji je naš šampion Khabib Nurmagomedov danas primio od svog brata Ramzana Kadirova, a najprijatnija stvar je što nas je Ramzan lično pratio do čečensko-dagestanske granice”, napisao je poznati MMA borac Šamil Zavurov na Instagramu – prenosi Radio Sarajevo.

Emotivni video: Prijatelji se opraštaju od mladića koji je sinoć poginuo u Sarajevu

Šta kažete na ove brojke? Boriša Falatar pobijedio Čovića u 20 općina u BiH!