Jovanović

Čedomir Jovanović poslao nevjerovatnu poruku Srbima u BiH povodom Dana Republike Srpske

Vijesti

Izjava bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića tokom obeležavanja Dana Republike Srpske u kojoj poziva na nezavisnost, samo dodatno konfrontira srpski narod u Bosni i Hercegovini sa Bošnjacima i Hrvatima koji tamo žive, poručio je Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije u Srbiji.

Ovaj čovjek svojim porukama često oduševljava ljude zdravog razuma koji u njemu vide pravog lider sposobnog da narode vrati jedne drugima gdje i pripadaju. Njega zbog stavova često i napadaju, ali svako normalan morao bi poštovati ono što Čedo intepretira.. On je Srbima u BiH poručio da im je potrebna politika razumijevanja s onima koji su im prošlosti bili na suprotnoj strani.

”Umesto Nikolićevih poruka, Srbima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini je potrebna politika koja bi naišla na razumevanje onih sa kojima su u prošlosti bili u najvećem nesporazumu, a to su Zagreb, Sarajevo i međunarodna zajednica.

Čuvanje mira prioritet

Nikolić u svojim istupima najmanje vodi računa o onima koji žive i na prostoru Republike Srpske i u Srbiji i zato je posebno važno da Vlada Srbije napravi politički iskorak koji će značiti raskid sa politikom provociranja sukoba u BiH”, rekao je Jovanović.

Naša obaveza je očuvanje celovitosti Bosne i Hercegovine, pomoć u njenom uspostavljanju kao funkcionalne države i čuvanje mira koji znači stabilan region.

Zbog toga Liberalno-demokratska partija godinama insistira da demokratske snage u Srbiji budu predvodnici u formulisanju nove regionalne politike, koja podrazumeva konačno pomirenje i trajni raskid sa politikom devedesetih koja je upropastila milione života na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je on.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.