in

Čedomir Jovanović progovorio o BiH, a onda je uslijedilo surovo poniženje za Srbiju

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kazao je u intervjuu Danasu da će se svijet okrenuti Koreji, Kurdima, Erdoganu, Donabasu, migrantima, a onda je pitanje šta će biti s nama svima poslije. On je govorio i o odnosu Srbije sa Prištinom, kao i i sa drugim državama regiona.

„Sada moramo praviti agendu sa svima, Podgoricom, Prištinom, Skopljem, Sarajevom. Moramo reći da nema ništa od evropske Srbije ako nam Bosna ostaje nesrećna kao danas, ako se permanentno ne unapređuju odnosi sa Skopljem, Podgoricom i Prištinom.

Ako Evropa redefiniše samo sebe, moramo i mi da budemo svesni da ćemo ostati daleko iza ukoliko ne pokažemo snagu i pamet da se i dalje menjamo“.

On je kazao da su sve odluke o Kosovu davno donesene.

„Potvrdio ih je život i svakog dana to ponovo čini. I Albancima i Srbima je to jasno. Što se tiče promene formata i uvođenja Amerike i Rusije u kosovske razgovore, nemam šta da vam kažem osim utiska da bi u tom slučaju stvarno baš naivni mogli da poveruju da smo tema zaista mi.

Zato još jednom kažem, na tom planu nemamo šta da tražimo, odluke su donesene i ostat će takve kakve su. Nemci će i ubuduće hapsiti katalonske secesioniste i podržavati kosovsku državu.

Amerikanci će štititi turski suverenitet i nikada neće dati Kurdima državu ali ni uzeti kosovskim Albancima. Moramo promeniti paradigmu, dogovoriti mir i tako sačuvati ovo što je od nas preostalo, a onda će to kroz normalan život postati naša neprocenjiva vrednost, zbog koje će nam i to naše nesrećno Kosovo biti bliže nego ikad”, kazao je Jovanović.

Borci Sarajevo

Borci poslali opasnu prijetnju Čoviću i Izetbegoviću, a onda najavili nove masovne proteste!

NAJSKUPLJA SVADBA NA BALKANU: Evo KOLIKO je koštalo vjenčanje Breninog sina, ali ŠOK – mladenci zaradili JOŠ VIŠE!