Čega se to strašno plaši Milorad Dodik?

Komentarišući spekulacije oko obezbjeđenja srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da postoji dogovor sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i da za sada to sasvim dobro funkcioniše.
On je podsjetio, da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao da “jedino vjeruje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i da ne želi da ga obezbjeđuju ljudi koje nikada u životu nije vidio”. Lukač je naglasio da je za bezbjednost Milorada Dodika i dalje odgovorno obezbjeđenje, koje je taj zadatak imalo i dok je on bio predsjednik Republike Srpske.

“Oni su svaki dan s njim i ulaze normalno i u Predsjedništvo, imaju pravo na oružje i ovlaštenja koja im niko ne može da oduzme, jer zakonom je to dozvoljeno. Postoji dogovor sa Direkcijom; jedno njihovo vozilo se uključuje sa njihovom pratnjom u obezbjeđenje predsjedavajućeg Dodika, a to tako sada funkcioniše i nema nikakvih problema – naveo je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lukač je napomenuo, da nemaju argumenata oni koji od toga hoće da naprave neki novi problem, jer sve ovo sasvim dobro funkcioniše i za sada svi vrše svoje zakonske funkcije i obaveze.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.